Internetnostalgi på VHS

Idag rotade jag återigen fram min gamla videokurs om Internet på VHS från 1995. Den utgåvan jag har är en nyinspelning av samma kurs från 1992 och nu har de fått med det allra senaste man måste veta om Internet. För att kunna bättra på mina kunskaper om Internet var jag även tvungen att damma av min gamla videobandspelare och koppla in den i TV:n.

Introduktion till Internet är en välgjord kurs som verkligen är “up-to-date” med det senaste om Internet. Om det fortfarande skulle varit 1995 de vill säga. Om jag hade haft möjlighet att rippa VHS:en så skulle den självklart läggas upp i sin helhet här på bloggen. Det är riktigt underhållande att se filmen, samtidigt som man blir väldigt  nostalgisk. Något som slår mig är att den är ganska avancerad för att rikta sig till den vanliga användaren, men så var det förr i tiden. Då var det mindre plug ‘n play i datorvärlden. Istället för att bara koppla in sladden i datorn och öppna IE så var man tvungen att ringa modempoolen med Trumpet Winsock. Därefter kunde man ge sig ut på World Wide Web via Netscape Navigator.

Så här såg mitt modem ut bortsett från att mitt var ett:
US ROBOTICS SPORTSTER 28800 FAX MODEM

En kommentar

  1. Det skulle vara väldigt intressant om du kunde rippa över VHS-bandet så vi fick ta del av kursen ;) Finns både små adaptrar så du kan fixa över filmen själv eller företag som du kan vända dig till.

    Dock mycket intressant att det fortfarande än idag finns så många videoband med oerhört nostalgiskt material som bara ligger och skräpar och snart blir brukbara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *