Inlägg nr. 500 – Bloggens innehåll

Då var det återigen dags att rapportera om att jag uppnått ett jämnt hundratal i antal inlägg på den här bloggen, som till största del handlar om webbutveckling och sökmotoroptimering. Det senaste halvåret har jag varit riktigt produktiv med skrivandet här. Det har säkert blivit i snitt 1,5 inlägg per dag, vilket kan jämföras att jag vid tidigare kontroll lyckats skriva 0,7 inlägg per dag. Siffran 1,5 har jag dock inte kontrollerat, utan det är en uppskattning, då jag inte orkar räkna efter just nu.

På senare tid har jag skrivit om de s.k. klimatförändringarna som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är av åsikten, som ni säkert märkt, att dess orsaker verkligen bör undersökas. Som det ser ut nu har IPCC inte lyckats bevisa att det är människans förbränning av fossila bränslen som är orsaken. Inte heller det faktum om vi står för en drastisk förändring av klimatet är något vi kan vara säkra på. Att klimatet ständigt förändras över tid är dock något vi vet, och detta måste vi anpassa vårt samhälle till. Istället för att lägga dessa enorma summor på energiomställlning, som vi inte vet gör någon nytta, borde pengar läggas på samhällsomställning (vid behov). Konkret kan det betyda att man bygger bort faror som hotar våra städer, eller rent av börjar förflytta städer från riskfyllda områden. Om en stad hotas av översvämningar kan t.ex. vattendrag avledas eller marken höjas o.s.v. Klimatet kommer inte ta död på mänskligheten, det klarar vi av så bra på egen hand.

Åter till 500-inläggsjubileet. Den här bloggen har blivit en bra knutpunkt för alla mina projekt, samtidigt som det är riktigt roligt och nyttigt att få skriva av sig sina funderingar. Jag hoppas glöden lever kvar under 2010 och att mina projekt blir lyckade och växer sig större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *