Inlägg nr. 400 – Antal ord per inlägg

Det här blir nog ett hafsigt skrivet inlägg, inte bra när det firas 400 inlägg. Jag fick för mig att räkna ut hur många ord varje inlägg i snitt innehåller. Den fiffiga ordräknar-pluginen som syns under kategoriförteckningen till höger visade just nu att jag hade 61122 ord totalt på bloggen. Då hade 398 inlägg räknats med, vilket betyder att varje inlägg innehåller 153 ord.

Jag började fundera över om det inte var ganska lite. Ska man följa SEO-råden så bör varje sida på en sajt innehålla 500 ord eller mer. Det negativa med att fokusera för mycket på detta när det gäller bloggande är att man förlorar många av de korta och spontana inläggen som inte behöver mer än 100 ord. De gör trots allt lite nytta ur ett SEO-perspektiv även om de är korta. Den större nyttan handlar dock om att ge (de trogna) läsarna tätare uppdateringsintervall. Allt är inte SEO, även om den här bloggen handlar mycket om det.

Detta inlägg slutade på 170 ord, och då har jag räknat med den här sista meningen :)

En kommentar

  1. Jag tycker gott att det kan fungera med ett snitt på 150 ord, fördelen med täta uppdateringar och mycket mer innehåll väger upp de något korta posterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *