Inlägg nr. 300 – Google Wave

När jag började blogga trodde jag aldrig att jag skulle vara så flitig och lyckas skriva 300 inlägg på lite över ett år. Även om jag skulle vilja skriva ett inlägg om dagen så händer det att det går några dagar mellan dem ibland. Trots det är jag ändå nöjd med den uppdateringsfrekvens jag lyckats hålla. Bloggen har aldrig legat ouppdaterad längre än fem dagar i sträck.

Nu går vi vidare till inläggets ämne som är Google Wave, som är Google’s nya msn/email/kalender m.m. De vill skapa ett allt-i-ett-verktyg för kommunikation och den sociala biten på nätet. Kan det vara en Facebook-dödare? som jag fattar det kommer man kunna skapa en form av profil, det är enkelt att inbädda och skicka bilder i konversationen. Det är också enkelt att bjuda in andra i diskussionen (vågen). Hela konceptet är att Google ser en konversation som en ”wave” av information. När en diskussion är aktiv syns allt som skrivits och det går att ändra och lägga till kommentarer var som helst i vågen. Den nyinbjudna får också tillgång till hela vågen så att man slipper upprepa det som sagts mellan de ursprungliga personerna.

Det var en liten sammanfattning av Google Wave och nedan kan du se hela Google’s presentation av denna nya kommunikationsplattform.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *