Inbjudan till Pusha-samarbete

Jag fick en spontan tanke att genomföra ett litet Pusha-samarbete i detta inlägg. Vi får se hur stor uppslutning det blir kring spektaklet. Tanken är i alla fall att jag inleder med en Pusha-länk som jag skulle vilja ha pushad. Sedan fyller du på med en länk i kommentarerna. Alla som postar en länk pushar de andras. De som väljer att inte posta en länk är såklart också välkomna att delta i Push-kalaset.

Vi kan ju sätta en tidsgräns till kl 18 imorgon (skärtorsdag) för att det inte ska spåra ur totalt.

http://www.pusha.se/kop-din-alkohol-pa-bordershop-i-tyskland

Stefan Johansson (om du läser detta): Du har redan pushat min länk, men jag pushar gärna din ändå :)

25 kommentarer

 1. Akismet stoppade båda era kommentarer i skräpmappen. Lite kinkigt med länkar i kommentarer tydligen.

 2. Jag skulle gärna se något mer organiserat där x personer anmäler sig och cirka 1/4 ombeds att pusha varje länk för att göra det slumpat. Detta skickas ut via mail så att man enkelt kan klicka in och pusha.

  Nackdelen är väl att de på Pusha dyker upp inom kort och läser inlägget. ;)

 3. Hehe, roliga metoder man läser om här.

  Så hur mycket trafik generera en länk som ligger i topp på Pusha under några timmar? Måste vara en del för att det ska vara idé när det gäller en sida med AdSense.

  1. Jag kanske kör en likanade “hjälpa varandra”-grej om någon månad igen. Håll utkik här och på Twitter (@kriwe)

 4. Tjena!

  Sitter och gör en liten marknadsundersökning för ett litet projekt och jag undrar vad du generellt skulle välja.

  1. En länk från en svensk PR2 sida

  2. En länk från en engelsk PR4 sida

  Länken ska till en svensk sida och placeras på liknande sätt i båda alternativen.

  Mvh
  Erik

  1. Jag är lite tveksam till hur relevant en länk från en engelsk sida till en svensk skulle vara. Förmodligen är det nog bara bråkdelen av en procent av besökarna som skulle ha nytta av en svensk sida. Med detta antagande försöker jag förstå hur Google skulle värdera en länk från den engelska sajten och den ankartext man använder.

   Jag är osäker på denna fråga. En länk från en stark sida är bra även om den inte är relevant. Den bygger upp en bra “grundstyrka” i den egna sajten som gör det lättare att ranka på alla möjliga ord och fraser som förekommer på sajten.

   Vet jag med mig att jag redan har många relevanta svenska inlänkar så skulle jag köra på den engelska PR4-länken i detta fall.

   1. @Viktor, självklart är det mycket annat som spelar in men i just det här hypotetiska exemplet så skiljer inget annat än språk och pr (självklart då de länkar som driver upp PR också)

    @Mr Wedholm, du verkar spegla genomsnittssvararen i min lilla undersökning. Än så länge har jag fått ganska exakt hälften av varje som svar. Jag håller dig uppdaterad och kommer behöva lite betatestare framöver om du är sugen på ett litet gäng gratis länkar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *