HTC Portable Hotspot

HTC Wildfire

Efter den senaste uppgraderingen av min HTC Wildfire är det nu möjligt för mig att skapa ett trådlöst nätverk med telefonen. Har jag mitt mobila bredband igång är det bara att skapa en accesspunkt som sedan syns i listan över trådlösa nätverk i Windows. Otroligt smidigt och användbart. Särskilt användbart var det ikväll då min fasta uppkoppling plötsligt slutade fungera. Det är alltså denna fiffiga funktion i kombination med mitt mobila bredband från Tele2 som gör detta inlägg möjligt. Tele2 har jag för övrigt som leverantör på den fasta uppkopplingen som slutade fungera. Det är nästan så att man borde ringa och be dem räkna av den 3G-trafik jag förbrukat under måndagkvällen. Inte för att det kostar mig något, men kommer jag upp i tillräckligt mycket trafik stryper de hastigheten. Det är ju trots allt dem som satt mig i denna situation.

Åter till det trådlösa nätverket med HTC Wildfire. Detta är antagligen inte någon stor nyhet för er med iPhone. Jag vet faktiskt inte om det funkar på iPhone, men jag har svårt att tänka mig att Apple inte kommit på detta för att länge sedan. Någon sektmedlem (kallar jag alla med iNågot) som kan bekräfta att det är så?

6 kommentarer

 1. Jag är inte sektmedlem även om jag har en iPhone. Den valdes inte av något religiöst skäl, utan helt enkelt eftersom jag hört från många “normala” användare (hela säljavdelningen på mitt förra jobb) att den är lättanvänd. Dessutom får jag Push-mail från Google Apps for Domains samt synkar kalendern mot tidigare nämnda.
  Min iPhone (3GS) kan inte agera accesspunkt out of the box, men jag skulle bli förvånad om det inte fanns någon App för det.

  1. Det borde vara möjligt. Så fort det finns Wi-Fi så borde det kunna användas som accesspunkt. Det ligger nog bara i mjukvaran om det är möjligt eller inte. En App som sagt…

   Jag föll faktiskt också för Apple i helgen när jag testade en kompis iPad. Mycket skarp och bra skärm. Jag förstår nu varför folk blir som frälsta av Apples produkter. De är riktigt bra, det kan jag inte säga emot. Det enda som är dåligt är det hutlösa priset, men de har väl höga utvecklingskostnader antar jag, eller så ser de möjligheten att ta extra betalt pga sitt varumärke.

 2. Hej,

  Vi på Tele2 hoppas att din fasta bredbands uppkoppling fungerar igen annars rekommenderar vi dig att kontakta vår support på 0772-25 25 25 för en felanmälan. Du kan även mejla mig dina abonnemangsuppgifter på michaela.lindell@tele2.com så kan vi kolla upp att det inte är något allmänt fel du råkat ut för.

  Med vänliga hälsningar

  Michaela Lindell, Tele2.

  1. Den hoppade nog igång någon gång under morgonen när jag fortfarande sov. Jag gjorde bara av med 140 MB trafik av de 5 GB jag kan surfa upp innan hastigheten stryps till 64 Kbit/s. Det är inget att tramsa med kompensation om. jag fick ju chansen att testa lite nya funktioner i HTC:n.

 3. Åh, ja, jag älskar den funktionen i min Desire HD – använder den dagligen! :) Jag tror att iPhone kan göra ungefär detsamma fast mha bluetooth och det är ju inte samma smidighet. HTC FTW!

 4. Har Telia
  Ny köpt Samsung Galaxsi 3 värdelös går inte att betala räkningar kommer inte ut på internet
  det är kört

  kommer inte till rätt plats för HCT Portable Hotspot skall ange nyckel men det går ej
  BEHÖVER HJÄLP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *