Har Wikipedia börjat sökmotoroptimera

Wikipedia har nu börjat skriva nyckelorden i sina artiklar i fet stil. Frågan är om detta är ett medvetet SEO-drag, eller om de bara är läsvänlighet de tänker på? Detta kommer antagligen göra det ännu lite svårare att gå om Wikipedias redan tunga artiklar på SERP:en. De flesta artiklar jag hunnit kolla har bara ett nyckelord markerat, d.v.s. samma som artikelns namn. Artikeln “konsult” har dock två, “konsult” och “konsultföretag”.

Wikipedia är en sajt som i grunden är ganska sökmotoroptimerad genom den extremt stora interna länkningen. Det är inte säkert att meningen från början var SEO, men det är helt klart en styrka med denna interna länkning. Istället för som på en hierarkisk sajt med en meny och ett siddjup på 2-3 nivåer så är Wikipedia mer av ett spindelnät med en mycket platt struktur.

2 kommentarer

  1. Klart intressant och kanske är det dags att börja använda sig mer av fetstil. Tyvärr är jag alldeles för dålig på det. Däremot så finns det en väldigt enkel metod att ta sig förbi Wikipedia. Eftersom majoriteten av artiklarnas inlänkar ofta kommer från andra artiklar så kan man i regel diskret redigera dessa och ta bort länken. Det svåra är att göra det utan att det märks men vill man verkligen komma förbi på ett specifikt ord så går det att ordna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *