Håll dina SEO-kunskaper up-to-date

Uppdaterad inom SEOSökmotoroptimering är en vetenskap som är i ständig förändring. Det som funkade för några år sedan fungerar sällan idag. Det är med andra ord viktigt att hålla sina kunskaper up-to-date. Det går att läsa sig till mycket kunskaper, men man bör vara medveten om att allting som skrivs om SEO inte stämmer. Det sprids många antaganden och spekulationer om vad som kommer gynna respektive missgynna din ranking. När du läst om den där senaste mirakelkuren som kommer få dig att flyga i sökresultaten återstår för dig att själv testa hur det verkligen ligger till. Det kan vara bra att genomföra tester som dessa på en separat sajt, alltså inte den som du tjänar massor med pengar på. Om det visar sig att metoden du blev tipsad om ger motsatt resultat, d.v.s. försämrad ranking, är det bra om en mindre betydelsefull sajt får ta den smällen.

Mina rekommendationer för att hålla sig uppdaterad inom SEO är att följa stora och respekterade bloggar i ämnet. Jag brukar hålla ett öga på searchengineland.com och seobook.com som rapporterar om det senaste från USA. Här kan man ofta läsa om nyheter som rör den engelska Google.com. Google rullar ofta ut nya uppdateringar i det amerikanska indexet vilket göra att vi som är verksamma på den lilla svenska marknaden kan lära oss av amerikanernas tidiga observationer. Håller du dig uppdaterad om vad som händer på Google.com så kan du vara mer förberedd när uppdateringen rullas ut i Sverige. Den främsta svenska bloggen om sökmotoroptimering, enligt mig, är sökmotorkonsult.se. Den är flitigt uppdaterad med bra inlägg om SEO.

Ett annat tips för att hålla sig uppdaterad är att vara aktiv på SEO-Forum. Du behöver inte vara aktiv i diskussioner, men genom att följa hur snacket går kan du snappa upp en och annan nyhet. Även SEO-avdelningen på Webmaster Network är ganska aktiv även om det forumet inte är lika nischat mot sökmotoroptimering.

Hur gör du för att hålla dig uppdaterad? Komplettera gärna inlägget med en kommentar!

4 kommentarer

  1. Håller med om att det är mycket antaganden och att det är mycket som ej är exakt vetenskap. Det bästa som dock också kan vara extremt tidskrävande är nog att göra egna tester. Så några testsidor bör man nog sätta upp för att använda till sådana tester.

  2. Brukar bara kolla in sida för att hålla mig uppdaterad, walholm … nää, wedberg kanske … nä, just det wedholm heter han visst :D

  3. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad och mitt tips som jag själv kollar varje dag är http://inbound.org/. Det gäller dock att solla lite med det är ju poängen med sidan. Rekommenderas att läsa igenom artiklarna under ”All time” – MÅNGA bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *