Googlewave.se blir ledig i september

Nyligen meddelade Google att Google Wave blev en flopp och inte den succé man hoppats på. Domänpundare som jag är så kollade jag upp hur det låg till med domännamnet Googlewave.se. Det registrerades via Binero i maj 2009, ungefär vid den tidpunkt då Google Wave lanserades, om jag minns rätt. Med facit i hand var ju denna domänregistrering inte så lyckad eftersom projektet går i graven. Det andra som gör den olyckad är att någon trott sig komma undan med att registrera ett varumärke, som i detta fall är i uppenbar “ond tro”. Google skulle nog aldrig ge sig i kast med att köpa denna typ av domännamn och på så sätt locka fler att fulregistrera domäner för att göra sig en hacka.

Så, nu har ni er chans att komma över 2009 års drömdomän :) Den 1:a september släpps den fri.

3 kommentarer

  1. Det bör poängteras att Google inte behöver köpa domänen utan enkelt har full rätt till den genom att hävda varumärkesintrång x2 genom dels “Google” och dels “Google Wave”.

  2. Stämmer, det var jag inte så tydlig med, men det var ungefär vad jag menade med att de aldrig skulle köpa loss en domän av det slaget. De skulle slita personen i bitar i ett civilrättsligt mål :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *