Ge de sociala sajterna vad de förtjänar

Sociala nätverk i form av communities och bokmärkessajter är väldigt populära just nu. De sägs vara det nya sättet för såväl enskilda webmasters som företag ätt marknadsföra sin verksamhet på webben. Många av dessa sajter bygger i stor utsträckning på att andra aktörer på webben länkar till dem genom t.ex. röstknappar eller knappar som låter folk (vanliga användare) lägga till din sajt bland sina bokmärken på den aktuella tjänsten.

Dessa tjänster kan öka din sajts popularitet, det ifrågasätter jag inte. Har du bra innehåll som intresserar många så mycket att de vill tipsa andra om det så kommer fler att få reda på din sajt genom dessa personer. Det jag sätter mig emot är deras flitiga användande av NoFollow på länkarna till alla dessa sajter som utgör deras levebröd. Jag uppmanar er att göra som mig när ni länkar till dessa tjänster. Använder de NoFollow i länken till mig, så använder jag det i min länk till dem. Vill de inte dela med sig av sin länkkraft, så delar inte jag med mig av min.

Så här ser en länk med NoFollow ut:
<a href=”http://www.footbook.com” rel=”nofollow”>Footbook</a>

Om du skapar och publicerarlänkar genom en bloggtjänst så brukar man kunna välja HTML-läge när man skriver sitt inlägg. Välj då detta HTML-läge och leta reda på länken, skriv sen dit det fetmarkerade på motsvarande plats.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *