Få Google att älska ditt innehåll

Sökmotoroptimering handlar ofta om teknikaliteter som att använda rätt titlar och rubriker. Jag vill istället slå ett slag för riktigt bra innehåll. Fortsätt att skriva bra titlar och rubriker, men följ även de råd jag ger dig i detta inlägg. Jag gör det lätt för både dig och mig genom att rada upp olika delar av innehållet under olika rubriker.

Text

Att Google älskar text har vi hört förut. Det florerar olika rekommendationer om hur många ord en sida ska innehålla. Den vanligaste rekommendationen är 500 ord eller mer. Jag rekommenderar dig att skriva så mycket som möjligt, gärna uppåt 1000 ord. Dela upp din text i tydliga underrubriker för att få med varje del av det ämne du beskriver. Googles Panda-uppdatering säger tydligt att man ska försöka samla så mycket innehåll till en och samma sida istället för att sprida ut det på fler mindre sidor. Det senare har varit mycket bra för att optimera en sajt mot fler sökbegrepp eftersom man då får perfekta titlar och h1:or. Kompensera för detta genom bra utformade underrubriker.

Summa summarum om texten. Gör den lång och detaljerad.

Ingresser

Om du har långa texter är det bra att tidigt sammanfatta innehållet som följer. Det gör det möjligt att tidigt nämna sökbegrepp som annars skulle hamna långt ner i texten.

Bilder

Dina besökare uppskattar om texten är utsmyckad med relevanta bilder. Om dina besökare gillar detta så kommer även Google göra det. Bilderna låter dig dessutom fylla på med relevanta sökord i alt- och title-attributen.

Länkar

Var inte rädd för att länka ut från ditt innehåll. Länka till relevanta sajter med stort förtroende för att ge din sida stärkt förtroende. Myndighetssajter är exemepel på sajter som Google ofta har stort förtroende för.

Video

Bädda in ett relevant Youtube-klipp på din sida. Youtube gör det enkelt att bädda in video genom att automatgenerera en kodsnutt som du klistrar in på lämplig plats. Leta upp ett videoklipp och klicka på dela-knappen så hittar du knappen ”bädda in”.

 

2 kommentarer

    1. Ja det är helt klart tveksamt om Google kommer älska inlägget, de kanske nöjer sig med att vara kompis. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *