Affiliate med fokus på en nisch

Det kanske låter som detta inlägg kommer handla om dina rättigheter och skyldigheter som affiliate, men så är det inte. Istället handlar det om fördelarna med att hålla sig till en nisch som funkar, och nackdelarna med att vara inblandad i många nischer.

Genom att samla dina krafter och arbeta inom ett tydligt avgränsat område slipper du mycket dubbelarbete. Detta är särskilt viktigt om du är ny som affiliate eftersom du då har mindre muskler och erfarenhet. Med fokus på en enda nisch får du möjlighet att snabbt bygga upp ett nätverk av relevanta sajter som kommer hjälpa din verksamhet att växa ytterligare. Ett starkt fokus på en enda nisch gör dessutom att du kommer lära dig den utan och innan. Det ger dig god kännedom om konkurrenter, annonsörer och samarbetspartners.

Väljer du att gå all in på fler nischer blir det mycket mer jobb. Varje gång du ger dig in på ett nytt område krävs efterforskning och utvärdering. Dessutom behöver du börja om på nytt med relevanta satellitsajter.

Om jag utgår ifrån mig själv så tycker jag det är svårt att börja om på en ny nisch. Jag är sedan flera år rotad inom resor/resmål men har på senare tid börjat smaka på nya områden. Mycket av det arbete jag nu gör ger ingen direkt avkastning, men å andra sidan kan det ge stora intäkter på sikt. Jag säger inte att man ska förbli i den nisch man en gång började, utan att man ska tänka sig för innan man tar sig an nya och outforskade områden.

Dina personliga intressen kan vara en viktig faktor för framgång. Om du är intresserad av nischen blir det mycket lättare att producera innehåll och hålla sajterna up-to-date. Detta kan kompensera för en mindre lönsam nisch genom att du skapar mer och bättre innehåll.

Tips för att hitta en lönsam nisch

  • Undersök konkurrensen bland annonsörerna. Ju högre konkurrens desto mer betalt brukar annonserna ge. AdWords hjälper dig lokalisera sökord som det budas extra mycket på.
  • Hur stora marginaler har annonsörerna. Större marginaler innebär att annonsörerna har utrymme för högre provision. Hemelektronik är ett exempel på bransch med ganska låga marginaler.
  • Hög konkurrens i sökresultaten brukar indikera en lönsam nisch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *