Effektivare länkbyten

Genom att göra länkbyten med andra webbplatser ökar dina chanser att driva trafik till din webbplats drastiskt. Den främsta fördelen med länkbyten är att de är helt gratis, bortsett att du måste länka tillbaka till den aktuella sidan vilket kan förfula din webbplats en aning.

Vissa länkbyten är effektivare än andra, de bästa länkbytena är de med webbplatser som har samma typ av innehåll som din. Driver du exempelvis en trädgårdssajt så bör du göra länkbyten med sidor inom samma nisch. De positiva effekterna med detta är att Google värderar din sida som mer relevant om du har inlänkar från webbplatser inom samma nisch. Den andra positiva effekten är chansen att folk klickar på din länk ökar då din sida stämmer bra överens med den den målgrupp som finns på webbplatsen som länkar till dig. Har du din trädgårdslänk på exempelvis en hårdrockssida så är risken stor att det inte är värst många som blir lockade av din länk.

Du tjänar alltså både Google-rank och antal klick på din länk

De negativa effekterna är få. De enda jag kan komma på just nu är att arbetsbördan blir något större då du måste gallra bort fler orelevanta webbplatser. Risken att du inte kommer upp i det önskade antalet länkbyten ökar ju också såklart. Men då bör du försöka ordna länkbyten med webbplatser inom närliggande nischer, t.ex. hemslöjd- och inredningssidor.

För att ditt länkbytesprojekt ska bli ännu mer effektivt bör du göra länkbyten med mellan 20 och 50 olika webbplatser. Webbplatsen du byter länk med bör även ha en Google Pagerank som är samma som din, men är det svårt att hitta sidor så får du naturligtvis göra undantag. Det skadar inte, men du strävar ju efter så effektiva som möjligt.

Kolla din och andra domäners Pagerank här:  www.pagerankme.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *