Designa för mini-PC

Det är ju populärt att skaffa mini-PC sedan Asus (tror jag det var) öppnade markanden med sin första version av Eee PC. Jag har just en Asus Eee PC och märkte att designen av DI.se lämpar sig väldigt dåligt för en liten bildskärm. De har logga, en meny samt en reklambanner i en ram längst upp på sajten. Innehållet scrollar man sedan fram i den undre ramen.

Detta gör att innehållet man vill läsa får väldigt lite utrymme på skärmen och man måste försiktigt scrolla hela tiden. Jag ser ingen stor fördel med denna design, förutom att de lägger fokus på reklambannern hela tiden besökaren vistas på sajten.

Kanske något att tänka på när du ska designa sajter framöver. Såhär ser DI.se ut på en 10″-skärm med upplösningen 1024×600.


Den blå linjen förtydligar var de båda ramarna möts.

2 kommentarer

  1. Googlade för jag har samma problem och hitta ditt inlägg. Stör mig på ramen där uppe även på min MacBook. Man kan ju fråga sig hur dom tänker.

  2. Jag kan se att designen har flera fördelar för de med större bildskärmar (även om frames är fruktansvärt omodernt). Vad DI kanske borde göra är att fixa en funktion som känner av besökarens skärmupplösning och anpassar den övre framen utefter det.

    För dessa besökare skulle de kunna visa en mindre reklambanner och på så sätt halvera höjden. Det skulle göra mycket…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *