City Network avbröt domänkampanj

Fredagen den 1 oktober drog en domänkampanj igång på City Network. Även Loopia och Binero erbjuder rabatterade nyregistreringsavgifter för .se-domäner. City Network reade ut .se-domäner för 99 öre styck, men med en övre gräns på 50 st registreringar per kund. Det som fick dem att avbryta kampanjen var att de hade glömt att ange en övre gräns för det totala antalet registrerade domäner under kampanjen. Ungefär som Binero som har ett tak på 10 000 nyregistreringar. I fallet City Network var den övre gränsen tydligen att kampanjen varade t.o.m. att den miljonte .se-domänen var registrerad, alternativt som längst t.o.m. fredagen den 8 oktober. Det var det förstnämnda de missat att skriva ut som “kampanjvillkor”. I och med att .se-domän nr. 1 000 000 registrerades redan under helgen så hade det kostat dem mycket pengar i subventioner att fortsätta kampanjen perioden ut.

Slarvigt och ogenomtänkt är väl två ord som sammanfattar detta bra. Man får hoppas att City Network har lärt sig hur viktigt det är med vad man skriver samt utelämnar i avtal och villkor.

Något de gjort för att kompensera för slarvet är att fram till fredagen den 29 oktober klockan 15:00 sälja .se-domäner för 19 kr/st. Ingen gräns för hur många domäner varje kund får registrera finns.

Nu passar jag på att gå lite off-topic i inlägget. När jag kollade priserna på City Network skrev jag in lite bokstäver (fvneovnotenvbtoeb) på måfå och klickade på sök domän. Konstigt nog var fvneovnotenvbtoeb.eu upptagen :)

4 kommentarer

  1. Ja, shit happens! Visst kan det kännas lite surt för den som “blir blåst” på reapriset, men det är ju inte som på Loopia där kunder beställer domäner för 10kr och får fakturor på 99kr. Tydligen ville deras fakturasystem inte vara med på kampanjen, och kundtjänst fixar snabbt och glatt!

    Som du skriver, vi får hoppas City Network tar lärdom av detta.

  2. Jag har sett ett par personer som missade datumförändringen och därmed inte fick möjlighet att beställa. I mitt fall så hade jag tur och började följa deras blogg nyligen (tack vare Bard) vilket gjorde att jag såg nyheten och kunde registrera min lista innan det var för sent.

  3. Stefan Bergfeldt: Ja Loopias tabbe är väl i samma klass eller t.o.m. stråt vassare. När man sänker priset på en vara eller tjänst är väl det första man kontrollerar att kunden får rätt pris på fakturan.

    Jag är inte besviken på City Network för att jag gick miste om rabatten om jag nu skulle velat registrera några fler domäner. Det är snarare en besvikelse över att de sjabblade med en så självklar sak som villkor för en kampanj. Det verkar ha varit ett hastigt beslut att haka på konkurrenterna. jag upplever City Network som ett prisvärt webbhotell trots den ganska jobbiga kontrollpanelen. Jag har fortfarande inte klurat ut hur jag kommer in på FTP:n för de olika domänerna. Och det står inga uppgifter om detta i KP vad jag sett.

    Stefan: Jag hade inte heller koll på att slutdatumet ändrats. Men det var ingen katastrof. Jag kan registrera domänerna för 19 kr hos CN eller 10 kr hos Loopia, det är också väldigt billigt. Det är dock trevligt med en så kraftig rea för att man då får chansen att registrera en massa domäner och sedan utveckla sajter och se om de tjänar in tillräckligt med pengar under året så att de “betalar sig själva” för ytterligare ett år.

  4. Var snabb på att plocka på mig ett gäng både på loopia och binero. Och som du säger så är det en utmärkt chans att “provköra” dem ett år och se vad de går för. Gav mig aldrig på CN, tur eller otur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *