Breddar verksamheten till fler affliatenischer

Under sommaren och framåt har jag varit fullt sysselsatt med att starta upp ett antal nya affiliatesajter inom andra nischer än resor som är mitt huvudområde. Anledningen till denna breddning är att jag ytterligare fördela intäkter jämnare över året. Jag har alltid haft en betydligt starkare sommar- och försommarsäsong än resten av året. Varje år när det blir augusti ser jag intäkterna dala, för att börja ta fart igen i mars-april. Det är höstens och vinterns svacka jag vill fylla igen genom dessa nya sajter.

När jag valt ut vilka nischer jag ska satsa på har jag främst tittat på antalet sökningar huvudsökordet har per månad. För mig är det viktigt att sajten har potential att få många besökare. Därefter beställer jag innehåll så att varje sajt får 5-10 sidor i inledningsskedet – och i vissa fall visar det sig att det räcker gott och väl för att täcka in de viktigaste sökorden. Andra sajter behöver utökas med fler sidor allteftersom. Jag gör ingen noggrannare analys över hur bra betalt jag kommer få från annonsörer inom de aktuella nischerna. Visar det sig att affiliate går dåligt slänger jag upp Adsense som kanske genererar en tusenlapp per månad och sajt om besökarantalet är skapligt. Då är kostnaden återbetalad på 3-4 månader och resten är ren vinst. Skulle även Adsense ge dåligt betalt har jag ändå en sajt som kan komma till nytta när jag gör länkbyten – så helt bortkastad blir inte investeringen.

Den senaste tidens sajtsläpp har mottagits på olika sätt av Google. Tre av sajterna hamnade ganska snart efter lansering i straff/filter. Anledningen till att de inte gillades av Google är svår att lista ut. Jag har mina misstankar att pingvinen varit och hälsat på, men det som talar emot är att jag varit ganska försiktig med mitt länkbygge. Vissa googlestraff verkar vara omöjliga att hitta en förklaring på.

Det positiva är att en klar majoritet av sajterna jag startat upp under senare tid klarar sig bra i sökresultaten. Jag jobbar med stort tålamod och låter det ta tid att klättra i skresultaten. Jag vill inte stressa och se allt arbete raserat för en stunds otålighet och girighet. Man bör inte förvänta sig topplaceringar för sajter som ännu inte firat sin ettårsdag.

Det är vad jag har sysslar med de senaste månaderna. Dela gärna med dig av dina erfarenheter när det kommer till lansering av nya affiliatesajter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *