Bill Gates delar ut pengar

Idag fick jag ett klassiskt kedjebrev på mailen. Dessa mail ser man inte ofta nu för tiden. Detta var tydligen ett gammalt mail som cirkulerat på 90-talet, men åter fått nytt liv. Det handlar om att Bill Gates ska dela ut en massa pengar till dem som skickar vidare mailet till sina kompisar. På detta sätt påstås Microsoft kunna spåra de som deltagit i detta “test” och sedan ta kontakt för att kunna skicka betalningen.

Per Hellqvist på Symantec säger att det är “ett bra sätt för de som sänder spam och phishingbrev då de nu får reda på e-postadresser som fungerar och är övervakade. Man rapporterar alltså i princip in kompisar till elakingar“. Skicka inte vidare dessa mail! Om någon vill betala dig för att du ska delta i en undresökning så meddelar de väl inte dig via mail till dina kompisar?

Här följer brevet jag fick:

Kära Vänner!
Detta är inget skämt.

Bill Gates (ägare av Microsoft) delar ut av sin förmögenhet. Om ni inte
tar detta mail på allvar, kommer ni att ångra er! Windows är fortsatt det mest använda programmet.  Microsoft och AOL gör ett försök med utskick av detta elektroniska besked (e-mail beta-test). När du sänder detta mail vidare till dina vänner, kan  Microsoft spåra när vi använder programmet under 2 veckor.

Till varje person, som skickar detta mail, betalar Microsoft 245 EURO.

För varje person, som tar emot detta mail och sänder det vidare till
andra, betalar Microsoft 243 EURO.

För varje tredje person, som tar emot mailet, betalar Microsoft 241 EURO.

Under de närmaste 2 veckorna kontaktar Microsoft dig för att bekräfta din adress och för att sända dig en check.

Med vänlig hälsning
Charles Bailey
General Manager, Field Opérations.
1-800-842-2332  1-800-842-2332     Ext. 1085 or
904/245-1085  904/245-1085        or RNX 292-1085′

Tänkte att detta var svindel, men 2 veckor efter att ha mottagit och vidaresänt detta mail, tog Microsoft kontakt med mig för att få min adress och jag mottog en check på 24.800 EURO.

Du ska sända detta mail innan testet löper ut. Sänd det till så många som möjligt.Om någon har möjlighet att göra detta så är det Bill Gates. För honom räknas det som en reklamutgift.

Du bör kunna motta minst 10.000 EURO.

Intel och AOL förhandlar om att fusionera, varvid bolaget blir det största i världen. För att vara säkra på att även i  fortsättningen vara det mest använda, har Intel och AOL gjort ett försök som detta.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *