Beatlesmusic.pl: Uppgång och fall

Igår när återupptog jag arbetet med Beatles Music upptäckte jag massor av dåligt on-page SEO, eller snarare avsaknaden av den. Sajten slängdes ihop för nästan exakt två år sedan när jag var väldigt ny inom sökmotoroptimering, så nu fanns det mycket att fixa till. Nu är all gammal HTML utbytt, jag har lagt till  riktiga rubriktaggar och p-taggar m.m. Dessutom sker (så gott som) all styling en extern CSS-fil. Jag har även fixat META-taggarna så att dessa inte är så spammiga som de var tidigare. Sidans title-taggar är också aningen ändrade.

Beatles Music gick till en början väldigt bra och klättrade på Google samtidigt som besöksstatistiken ökade stadigt. Sedan kom dagen då den föll pladask, den syntes inte på Google under 10 månaders tid. Trots att den kom tillbaka för lite över ett år sedan har den aldrig kommit tillbaka till samma nivå som innan fallet. Jag misstänker att Google har den i något av sina mytomspunna filter.

En anledning till fallet är säkerligen alla de “fula” inlänkar jag ordnade till sajten. Det handlar om registreringar på över 40 topplistor, tyska, ryska, polska, ungerska. Alla möjliga för att få en bra spridning då sajten är internationell. Så gott som alla dessa länkar var dock via redirect-sidor och ganska värdelösa, något jag som SEO-nybörjare inte förstod.

Nu försöker jag åter bygga upp Google’s förtroende för sajten genom nya och bättre inlänkar. Dessutom har jag börjat länka till sajter med hög trust, t.ex Wikipedia och några musiktidningar. Jag ska kolla igenom allt några gånger till, sedan återstår bara att se om den börjar klättra igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *