Ännu mer om Sverigedemokraterna.de

Det har varit mycket skriverier om Sverigedemokraterna.de den senaste tiden. Senast jag skrev om denna kammpanjsajt hade den intagit en tredjeplacering på Google för sökordet ”sverigedemokraterna”. Nu har emellertid sajten störtdykt ner till position 12, d.v.s. borta från förstasidan. Detta trots att både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter har kvar länkarna (utan NoFollow) till sajten. En gissning är att sajten gick så raskt upp till en början p.g.a. de många länkarna som den fick. Nu kan det emellertid vara så att ett av Googles filter har slagit till, och fått sajten att sjunka i SERP:en en aning. Huruvida den kommer klättra igen vågar jag mig inte på att sia om, men det är mycket möjligt.

Uppdatering 30/3-10: Sajten studsar ordentligt i SERP:en och nu ligger den på position 7.

Uppdatering 31/3-10: Nu ligger de på plats 10. Sist på förstasidan med andra ord.

2 kommentarer

  1. Jag vågar inte spekulera i om det är varumärkesintrång eller ej. Det verkar ju troligt att det är en svensk som har registrerat domänen. Frågan är om de kan driva ett åtal mot honom personligen utan att behöva gå genom tysk eller amerikansk lagstiftning.

    Alternativt så kan de ju ta reda på vem han är och låta en torped ha ihjäl honom så är problemet ur världen. Eller så blir det bara större :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *