Annonsera via flera affiliatenätverk

Affiliate marknadsföringDetta inlägg berör främst företag som annonserar via affiliatenätverk, inte sådana som mig som tjänar provision på att visa annonser. Jag vill helt enkelt slå ett slag för att annonserande företag ska testa att annonsera via flera afiliatenätverk samtidigt. Denna rekommendation kommer från egna erfarenheter av att behöva registrera konton på många olika nätverk för att få till den där perfekta mixen på mina sajter. Det är inte bara av egen lathet jag rekommenderar detta såklart. Man måste ju också de till det extra arbete annonsörerna måste lägga ner på detta. Är det värt mödan att annonsera genom fler affiliatenätverk?

Den största fördelen för annonsörer som jag ser det är att man ökar chanserna att få ut mycket reklam. För mig är Tradedoubler hemmaarenan och helst skulle jag vilja samla alla relevanta annonsörer dit. Jag tror att många andra, speciellt nyblivna affiliates, drar sig för att registera konton hos flera affiliatenätverk. Detta gör att du som annonsör kan missa många affiliates som annars skulle visa dina annonser. Helt enkelt på grund av att dessa inte upptäcker att du vill annonsera.

Självklart kan jag tycka att det är självklart för en affiliate att registrera sig hos flera affiliatenätverk för att på så sätt tjäna mer pengar. Men är det så att många inte gör detta av okunskap eller lathet så kan annonserande företag ha mycket att vinna på annonsera genom fler nätverk. Eller vad tror ni?

Tips på affiliatenätverk

 

3 kommentarer

  1. Tja Kristoffer, undrar om du har några tips till någon som säljer en e-produkt som privat person och skulle vilja använda affiliates. Hur ser det ut om man inte är nagot stort företag? Har du några rekommendationer?

    1. Jag har inte stor erfatenhet av e-handel. De tips jag ger här på bloggen är ofta utifrån ett SEO-perspektiv. Men som privatperson skulle kanske Frilans Finans funka bra. Då kan man fakturera via dem så sköter de allt som har med skatter och avgifter att göra.

  2. Meen, hur har jag kunnat missa att min favoritsida Booking.com har affiliateprogram, använt dem många många gånger, tja, innan jag började med affiliate …. inte haft en tanke med att kolla upp dem !!

    Tack för tipset !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *