Adsense-annonser som ger bra betalt

Det kan vara svårt att förstå sig på vad som påverkar hur mycket betalt ett klick på en Adsense-annons ger. I det här inlägget kommer jag dela med mig av min uppfattning av hur det fungerar.

Adsense, eller Adwords som det heter för annonsörerna, bygger på konkurrens om sökorden man vill synas på. I vårat fall som publicister betyder det de ord som förekommer på vår sajt. Beroende på vilka ord som förekommer där väljer Google sedan ut de annonser som anses vara mest relevanta för ditt innehåll. Om din sajt handlar om något som många annonsörer vill synas bland så ökar konkurrensen mellan dem om att få visas på sajter som din, därför ökar värdet på de annonserna och du får mer betalt. Mitt bäst betalda klick som jag har haft chansen att observera var på $1,21, tänk om alla klick gett så bra.

Jag har kommit fram till att konkurrensen på Google’s sökmotor och i annonsprogrammet Adsense/Adwords verkar hänga ihop. Det som flest användare efterfrågar ger också mer betalt eftersom konkurrensen om att synas där är som högst. Oftast är det inte särskilt svårt att ranka bra på sökord som användare bara söker på 100 ggr i månaden. Om du däremot vill ranka bra på sökord som har över 100000 sökningar per månad kommer du antagligen märka att det är svårt att klättra i SERP:en på det sökordet. Lyckas du dock komma upp på första- eller andraplats på det sökordet kan du räkna med att du får väldigt bra betalt för annonserna på din sajt. Dessutom lär din besöksstatistik skjuta i höjden. Ett riktigt bra läge alltså, massor besökare och bra betalt för annonserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *