6 månader med Twitter

twitterNu har det ungefär gått sex månader sedan jag började twittra. För mig har detta twittrande varit webbutvecklingens och SEO:ns motsvarighet till en rak och slät tysk motorväg. Genom Twitter har jag knutit många nya kontakter, men även stärkt tidigare vänskaper.

Genom Twitter har jag fått ny kunskap och jobberbjudanden. Genom Twitter har jag ått en möjlighet att uttrycka mig. För mig är syftet med Twitter glasklart. Det är SEO och webbutveckling jag är interesserad av och det syns på dem jag följer. I listan över personer jag följer finns dessutom ett fåtal politiker, journalister och tyckatillare för att ge lite extra krydda åt flödet. Oavsett om du pysslar med SEO eller stickning så kan jag varmt rekommendera Twitter. Det är helt och hållet du som användare som skapar ditt innhåll och flöde. Tycker du att någon ballar ur för ofta så kan du med ett enkelt klick slippa den personens tweets.

Sedan vill jag lyfta fram en mycket trevlig och kunnig person. Christian Rudolf är en av de få personer från SEO/webben jag träffat på riktigt. Nä, han är fan den enda när jag tänker efter. Förutom en Aftonbladets chat-dejt jag hade med en tjej från Täby 1997. För ungefär ett halvår sedan satt jag i Stockholm och åt lunch med denna skårrande skåning (no offence). Säger jag som brölande östgöte. Jag kan ärligt talat säga att jag aldrig någonsin haft ett så intressant och lärorikt samtal under en lunch. Kanske har jag inte haft ett så intressant och lärorikt samtal någonsin, inte ens på fyllan.

Hur kommer Christian Rudolf in i detta inlägg om Twitter då? Jo, det är nämligen så att jag kan stoltsera med att vara före herr Rudolf på Twitter. Därmed inte sagt att jag bidragit med mer, men jag var först! Christian reggade sig 2009-05-19 medan jag entrade scenen redan 2009-03-15. Christian Rudolf driver sajten Mjukvara.se och bloggar på Disruptive.nu. Känner jag honom rätt så är han inte sen med att snappa upp detta inlägg.

Källa:
http://tweet.grader.com/rudolfchristian
http://tweet.grader.com/kriwe

Men åter till Twitter genrellt, och inte individuellt. Twitter kan/kommer göra så att du utökat ditt kontaktnät. Allt handlar om hur mycket du väljer att bidra med. Att enbart använda Twitter som megafon ger dig inga trogna följeslagare. Twittrar du ska en majoritet av dina tweets vara personliga. Dela med dig av kunskap och bryt in i diskussioner m.m. Ingen vill följa en person som bara tar utan att ge något tillbaka. Då kan man lika gärna stå och stirra in i en reklampelare vid centralstation!

6 kommentarer

  1. Är det verkligen så? :) Jag har för mig att du lyckas hitta de mest luriga och undangömda URL:erna, inläggen och domänerna.

  2. Kul att du gillar twitter, använder det själv men mest för att läsa ibland på kvällarna. Tycker det skrivs lite för lite vettiga saker och det känns som det är lite mycket “reklam” från de jag följer. Skriver gör jag dock sällan själv, blir mest snabba tankar/känslor som förmodligen inte fyller något syfte för någon förutom mig själv som får ventilera lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *