Var aktiv i forum

Denna marknadsföringsartikel kommer fokusera på hur du kan marknadsföra din webbplats i olika forum. Börja med att välja ut och registrera dig på några forum som behandlar samma ämnen som din webbplats.

När du väl sätter igång är det viktigt att tänka på att du får absolut inte uppfattas som en spammare på forumen du använder dig av. Det kommer garanterat att ge din webbplats dåligt rykte och då har du inte vunnit något på den tid du lagt ner.

Istället bör du vara aktiv och bidra till forumet genom att svara på olika trådar som ligger inom din sajts nisch. Har du t.ex en webbplats som handlar om bilar så är det forum och trådar som behandlar det ämnet du ska inrikta dig på. Genom att lägga till din webbplats-url i din signatur som syns under varje inlägg du gör kan du marknadsföra din sajt. Detta är fullt acceptabelt och kan inte räknas som spam så länge du skriver bra svar/inlägg på forumet.

Det andra alternativet är lite mer riskabelt ur spamsynpunkt och kräver att du är extra försiktig. Om du postar en länk till din sajt i själva inlägget MÅSTE länken vara av värde för de andra som kan tänkas läsa tråden. T.ex att länken du anger löser ett problem som tas upp i tråden eller på annat sätt är mycket relevant.

Denna typ av marknadsföring är väldigt effektiv under förutsättning att du sköter det på ett snyggt sätt och inte gör de andra användarna upprörda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *