Uppmana besökarna att uppgradera IE6

Jag har skapat en funktion i ASP som automatiskt visar ett meddelande enbart för de som besöker min sajt med Internet Explorer 6. Detta gör det möjligt att upp-märksamma personer om att de kör en föråldrad webbläsare utan att reta upp de andra med varningsmeddelanden som inte rör dem. Använd detta script hur du vill.

Gör en include av filen ie6check.asp i HEAD-taggen på alla dina sidor.
<!–#include file=”includes/ie6check.asp”–>

ie6check.asp
<%
Dim myUA,ua,ua2
myUA = Request.ServerVariables(“HTTP_USER_AGENT”)
ua = lcase(myUA)
ua2 = instr(ua,”msie 6″)
%>

Lägg därefter in en include av filen ie6varning.asp på lämplig plats där du vill visa den stylade div:en som meddelandet finns i.
<!–#include file=”includes/ie6varning.asp”–>

ie6varning.asp
<%
If ua2 > 0 Then
%>
<div style=”width: 550px; float: left; margin-bottom: 20px; border: 2px solid #FFFFFF; padding: 10px; background-color: #000000;”>
<p class=”varningstext_rubrik”>Uppgradera din webbläsare!</p>
<p class=”varningstext”>Du använder den otroligt gamla webbläsaren Internet Explorer 6. Detta gör att denna  sida (och många andra) inte ser ut, och beter sig som de ska. Vi ber dig att uppdatera till en ny version. Här är några bra märken och tillverkare:</p>
<p class=”text”>
<a href=”http://www.microsoft.com/windows/Internet-explorer/default.aspx” target=”_blank”>Internet Explorer</a>,
<a href=”http://www.opera.com/download/” target=”_blank”>Opera</a>,
<a href=”http://www.google.com/chrome” target=”_blank”>Google Chrome</a>,
<a href=”http://sv-se.www.mozilla.com/sv-SE/” target=”_blank”>FireFox</a>
</p>
</div>
<%
Else
End If
%>

Uppdaterar inlägget med en bild som beskriver hur jag föredrar att utforma informationsrutan. Mycket synlig men inte särskilt störande.

2 kommentarer

  1. Jag gillar tanken och önskar att alla skulle gå över till modernare webbläsare. Gärna strunta i IE helt och hållet.

    Däremot så funderar jag kring nackdelarna med att be användarna att uppdatera sin webbläsare. Nu vet jag inte riktigt hur ditt meddelande ser ut, men jag har sett andra där det dyker upp en stor blaffig logga med texten att man ska uppgradera sig.

    Finns inte risken att man förlorar många av sina användare? Nu är iofs IE6-användarna en minoritet, men finns inte risken att denna minoritet är dem som klickar mest på annonser?

  2. Jag förstår din poäng och det är viktigt att inte skrämma bort användare som använder IE6. Det kan mycket väl vara så att dessa användare är mer benägna att klicka på annonser. Har nämligen läst att äldre användare (50+) inte “tänker bort” annonser på samma sätt som yngre. Och denna grupp kan mycket väl vara de som sitter kvar med gamla webbläsare.

    Hur som helst, så som jag har utformat meddelandet stör det inte alls mycket för användaren samtidigt som det ändå är synligt. Den ligger i en div ovanför innehållet. Jag håller med om att vissa meddelanden som likt en “pop-up div” täcker större delen av sajten är väldigt irriterande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *