Uppdatering av Pagerank snart?

Under en månads tid har jag med jämna mellanrum kollat om Google Toolbar Pagerank har uppdaterats. men det har den som bekant inte gjort. Det senaste tillfället för uppdatering som jag noterat var torsdagen den 31 december 2009. Det är ett halvår sedan och en uppdatering borde verkligen komma snart. Jag borde även märkt av om detta skett eftersom jag som vanligt arbetar med inlänkar, och flera sajter borde ha stigit i ranking.

Pagerank är enbart ett mått på antalet inlänkar till din sajt, samt det totala värdet  av dessa inlänkar. Inlänkar från sajter med hög pagerank gör det lättare även för din sajt att få hög PR.

6 kommentarer

  1. Enligt ett blogginlägg jag läste nyligen så blev det två uppdateringar förra månaden. För min del var det dock inga förändringar och en av mina sajter har fortfarande N/A trots att den är flera månader gammal.

  2. Det borde verkligen vara dags för pr-update snart. Det är svårt att skaffa länkbyten med “nya” sajter annars. Dvs de med pr0 eller n/a

  3. Det har skett lite små uppdateringar ivår men ingen sådan stor som det brukar vara. Bland annat min blogg gick upp till pr2 för ett par månader sedan medans de övriga av mina sajter inte förändrats.

    Håller med Kim om att en uppdatering är längtad då ingen vill byta länkar med nya sajter.

  4. Håller med övriga om att det var ett par st rätt tighta pr-uppdateringar i våras, i april/maj om jag inte minns fel. Men jo, jag väntar också och håller tummarna för det bästa. Även om man inte ska stirra sig blind på pr längre. Om inte annat så är det precis som ni säger en fördel vid länkbyten. :)

  5. Pagerank handlar inte enbart om inlänkar. Det har att göra med utformningen av din sajt och innehållet, dock inte lika mycket som inlänkar. Jag personligen tycker inte att man ska mäta sig så värst mycket med PR. Men visst så får jag hålla med om att det är verktyg man inte kan vara utan… Tack Google!

  6. Det var en update den 4:e april 2010. Alltså tre och en halv månad sedan. Flera av mina sajter fick uppdaterad pagerank då så det var definitivt en uppdatering. Vissa siter kan få modifierad pagerank även när det inte är en “stor” update. Det handlar då oftast om straff som ger -2 i pagerank men även att nya siter som fått många bra inlänkar får en ökad pagerank. Det är dock rätt sällsynt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *