Txtad.se några månader senare

Nu har jag använt Txtad ganska länge och tänkte änu en gång skriva lite om tjänstejn. Totalt har jag fått 44000 visningar av mina annonser som i sin tur genererat 97 besökare. Jag har visat lika många annonser och på dessa har det klickats 63 ggr, och jag tycker dessa siffror är väldigt dåliga. Jag misstänker att många som använder tjänsten inte placerar dem på det bästa utrymmet på sin webbplats och att det är anledningen till den låga procenten. Men de annonser jag lagt upp på min webbplats ligger ganska bra placerade och har ändå sämre klickprocent, vilket talar mot min teori.

Just nu publicerar jag bara annonser från Txtad på Wasabi.nu‘s startsida eftersom det genererar mest visningar. Jag har dock valt att rikta några av mina annonser till mitt nya projekt, Favoritrecept.com.

Som ni ser på bilden så står det “Ni har utnyttjat 5 av Unlimited tillåtna textannonser”. Problemet är bara att det inte är något obegränsat antal annonser utan man kan maximalt köra fem stycken åt gången. Tjänsten verkar också vara dåligt underhållen, den senaste nyheten är från 2007-02-22, nästan två år sedan. Det är tråkigt att en tjänst som denna tillåts förfalla eftersom jag tycker det är ett bra koncept med textannonsbyte.

Trots att Txtad just nu verkar lida brist på underhåll tycker jag det är konstigt att de inte från start gjorde en ordentlig översättning av sidan. Som ni ser på bilden ovan blandas engelska och svenska flitigt på supportavdelningen. Det är uppenbart att den del av koden som styr och presenterar funktionerna inte översatts, medan informationsrutor etc. är skrivna på svenska. De har helt enkelt gjort ett dåligt jobb från början vad gäller design och användbarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *