Tjäna pengar med Bubbleroom, eller?

Ja hur är det egentligen? Är det så enkelt och självklart som det låter i Bubblerooms TV-reklam? Det Bubbleroom gör är ju självklart att erbjuda en tjänst för de som vill förknippas med deras varumärke samtigt som man har chansen att tjäna pengar. Funderar du på att börja blogga på allvar bör du vara medveten om att den ersättning Bubbleroom och andra bloggtjänster (t.ex Metrobloggen) erbjuder är procent på det belopp annonsnätverket erbjuder dem. Jag kan tänka mig att bloggtjänsten tar omkring 40% av reklamintäkterna.

Sedan finns det också bloggtjänster som visar reklam på din blogg utan att du får någon del av intäkterna som genereras. Blogg.se är ett exempel.

Om du inte vill gå miste om dessa pengar så rekommenderar jag istället att du ordnar en riktig installation av t.ex WordPress. Utöver detta är det bra att skaffa ett webbhotell och egen domän. WordPress tillåter dig dock att bloga hos dem med en reklamfri blogg. Du kan dock lägga upp egen reklam även om du begränsas en del av att inte ha tillgång till alla HTML-filer bloggen består av.

Exempel på inkomstbortfall:
Reklamintäkter från Bubbleroom: 2400 kr
Totala reklamintäkter: 4000 kr

Bubblerooms “avgift” för ditt bloggande: 1600 kr

I detta exempel ser du hur mycket pengar det blir om Bubbleroom tar 40% av intäkterna. Låter det överdrivet så räkna på 20% istället. Det är extremt i underkant, och då blir det ändå 800 kr av 4000 kr som försvinner.

Ett webbhotell med stöd för PHP (som krävs för de vanligaste bloggarna) kan du få för 40 kr per månad. Utöver detta tillkommer kostnaden för domännamn. .se-domän för 99 kr/år eller .com-domän för 59 kr/år (hos Loopia).

Kostnaden blir då per månad:
Bloggverktyg (t.ex. WordPress): 0 kr
Domännamn: 8,25 kr
Webbhotell: 40 kr

Totalt: 48,25 kr

Eftersom det är lätta att skaffa ett billigt och bra webbhotell idag finns det stor pengar att spara. Har du inte det tekniska kunskaperna för detta själv, så finns det säkert någon du kan fråga om hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *