Tidskrävande arbete med länkkataloger

Jag har tagit mig tid att registrera några av mina webbplatser till olika länkkataloger. Arbetet går långsamt och kompliceras av att de vill ha lite olika uppgifter via sina registreringsformulär, samt att det är jobbigt med allt copy/paste-ande av url:er m.m. För att inte tala om alla tillbakalänkar som ska läggas upp innan formulären skickas. Jag känner att jag måste rutinisera detta arbete mer, här är en checklista jag kommit fram till.

  1. Lägg till en webbplats åt gången.
  2. Öppna 5-10 länkkataloger i olika flikar.
  3. Skapa ett textdokument med alla uppgifter om webbplatsen, därifrån kopierar du bara informationen till varje formulär.
  4. Lägg upp tillbakalänkar från varje katalog på samma gång.

Detta borde göra arbetet mer tidseffektivt.

4 kommentarer

  1. Jag rekommenderar dig att undvika länkkataloger som kräver en tillbakalänk eftersom risken är att din sajt översvämmas av den typen av länkar istället. Där finns gott om kataloger som inte kräver en tillbakalänk, så börja med dem.

  2. Ja, man kanske skulle leta upp några sådana. Personligen gör det mig inget att ha länkar till ganska många länkkataloger på mina webbplatser. Jag vet dock inte hur mycket ev. skada det kan göra rent SEO-mässigt om man har mycket utlänkar (till just länkkataloger). Jag har t.o.m. hört att man kan tjäna på utlänkar om man länkar till “relevanta sidor” enl. Google. Men dit räknas ju knappas länkkataloger.

    Jag gör mycket hellre länkbyten med vanliga sidor, men det är också ett väldig tidskrävande arbete.

  3. @Andreas: Nackdelen med att genomföra länkbyten på det viset är att personerna som erbjuder ett länkbyte i regel har en sämre sajt. Personligen så föredrar jag att leta upp personer som rankar högt på mitt specifika nyckelord och be om en länk via epost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *