Tankar om marknadsföring

Den senaste tiden har jag funderat mycket på nya marknadsförings-metoder, men jag har inte kommit fram till något. Jag försöker hela tiden förbättra mina webbplatsers placering på Google, men vill hitta en till bra marknadsföringsform. Det handlar ju alltid om länkar, oavsett om de finns på vanliga hemsidor eller på Googles sökresultat. Det är “bra länkar” jag vill åt, inte med mål att gynna min placering på Google, utan för att få besökare genom den aktuella länken.

Förr i tiden krävde alla att deras länk skulle vara väl synlig vid ett länkbyte. Detta just eftersom syftet med länkbytet var att få besökare från den andra sajten. Nu för tiden är detta mindre viktigt, däremot är det väldigt viktigt vilken text länken har. Webmasters nu för tiden gör helt enkelt inte länkbyten för att få besökare från dem, utan för att de ska gynna deras webbplats på Google. Varför ställs inte båda kraven på länkarna oftare? Om man för att komma upp sig i Google-SERP:en måste skaffa sig 100 inlänkar så borde man ju ta vara på den potentiella trafik dessa kan ge. Har man hundra vanliga inlänkar från andra sajter borde dessa generera ~200 besökare per dag. Ställer man istället större krav på länkens synlighet för besökarna (inte bara sökmotorn) så borde man kunna kräma ur ett snitt på 10 besök från varje länk/dag (~1000). Förutsatt att sajtern man har länkbyte med är hyfsat välbesökta (200-600 besökare/dag).

Min webbplats Wasabi har alltid haft en stor del besökarna som kommit via länkbyten med andra sajter. Diagrammet till vänster visar att endast 16% av besökarna kommer från sökmotorer. Direkt trafik och hänvisningswebbplatser dominerar med sina 84%. Jag skulle helst se att sökmotorer kom ikapp de andra, något som skett på senare tid, men mycket p.g.a. att de andra trafikkällorna har minskat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *