Snygga till inlänkarna

Jag håller på att snygga inlänkarna till mina olika domäner/webbplatser. Just nu gäller det de länkar jag har mellan mina olika sajter, alltså de jag har full kontroll över och själv kan ändra om. Det jag gör är att optimera dem dem till max, eller i varje fall så bra som jag kan med mina kunskaper.

Jag har gjort följande på varje länk:

  1. Skrivit en ganska lång länktext som innehåller sajtens namn samt annan information med keywords.
  2. Lagt till title-tagg med keywords där det saknas.

Länken ser då ut så här:
<a href=”http://www.hamburgguiden.se” target=”_blank” title=”Hamburg fakta sevärdheter hotell information nöje”>HamburgGuiden.se – Information och fakta om Hamburg</a>

Jag är dock lite orolig orilig över att Google ogillar min korslänkning mellan webbplatserna. Jag har dock för mig att jag läst att det inte borde vara någon fara så länge det inte gäller 100-tals domäner som korslänkar till varandra.

Detta gällde som sagt de inlänkar som ligger på mina egna domäner. Det är kanske ännu viktigare att du försöker få de du gör länkbyte med att optimera din länk. Dessa länkbyten borde utgöra den största delen av dina inlänkar. När du frågar andra webmasters om länkbyte bör du från början klargöra hur du vill att din länk ska se ut. Skicka gärna med den exakta länkkoden du vill ska användas.

Utgå från denna mall:
<a href=”http://www.dinsida.se” title=”Keywords du vill ranka högt på“>Dinsida.se – Info med keywords</a>

Fyll inte den synliga länktexten med keywords utan gör den meningsfull och informativ för riktiga besökare.

2 kommentarer

  1. Kom ihåg att “alt”-taggen endast används till bilder och att “title” används till länkar.

    Förövrigt så är jag osäker på om detta är en optimal metod. Jag har alltid hört att man bör placera sitt nyckelord i ankartexten. Därför tror jag nästan att du kommer lägga din länkkraft på “HamburgGuiden.se – Information och fakta om Hamburg” istället för “hamburg”. Eftersom ingen söker på det första så bör du få in väldigt få besökare?

  2. Ja det där med alt-taggen var en miss, ska ju vara title.

    Jag försöker göra länken bra för både besökare och sökmotorer. Därför vill jag ha med sidans namn först, följt av kort info.

    Du menar alltså att om man har fler ort i en ankartext så får man bara sökresultat som matchar extakt dessa ord. Tar inte Google ut de enskilda orden om det finns flera? I så fall är det kanske bättre att fokusera på enskilda ord helt och hållet, endast “hamburg” som ankartext.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *