Smuggla.se i SERP:en

Nu har det återigen hänt saker på SERP:en. Min sajt om ögonoperationer, som har det ofördelaktiga domännamnet Smuggla.se har nu åter klättrat upp på förstasidan. För ett tag sedan gjorde sajten ett mycket kort besök på förstasidan, för att sedan ramla tillbaka till mitten av sida två. just nu i skrivande stund ligger sajten på position 6.

Första tanken nu var att “säkra” min position genom att ge sajten ytterligare en eller två  inlänkar. Får se om jag hittar någon sajt att länka från.

Till sist vill jag komma tillbaka till det där med det ofördelaktiga domännamnet. Över mig i SERP:en ligger flera sajter med domännamn som inte innehåller sökordet, (bl.a. www.meXmira.se och www.perfeXktsyn.se). Jag gör detta test lite för att visa på att man inte måste ha sökord i domännamnet, utan kan lyckas bra med ett helt orelaterat ord. De andra faktorerna tillsammans väger mycket tyngre, och domännamnet kan väkl mer ses som SEO-finlir. Med bra texter på inlänkar och sökord och -fraser i rubriker och brödtext på sajten kommer man väldigt långt, kanske t.o.m.  ända fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *