SEO-strategi utan onödiga utlänkar

Här kommer en SEO-strategi för de som vill hålla webbplatsen som ska optimeras ren från utlänkar  till diverse sajter man ingått länkbyte med. Det går ut på att skapa en helt ny webbplats som enbart är tänkt att vara  “länkbytessajt”. Det är från den du länkar för att kompensera de som länkar till din huvudsajt.

Som bilden ovan visar så gör du flera länkbyten från länkbytessajten. Du har dels de som syns längst upp till vänster. De är till för att ge denna sajt lite värde, så att de andra sajterna accepterar länkar från den för att länka mot din huvudsajt.

Jag tror på denna idé men har inte testat den fullt ut. Den borde gynna båda dig och de “länkande sajterna” eftersom Google gillar enkelriktade länkar. De ser ut som uppgjorda länkbyten om A länkar till B och B länkar till A, och det vill inte Google se som “naturliga länkar”. Dig gynnar den dubbelt eftersom du även slipper kladda ner din huvudsajt med utlänkar.

2 kommentarer

 1. Jag skulle vilja säga att det är högst lämpligt att länka ut till relevanta sajter inom din nisch, Google och de andra sökmotorerna gillar länkar. Det behöver inte betyda att man länkar till direkt konkurrerande sajter.
  Har en site inga utlänkar alls kan det ses som en “dead end” vilket inte är bra!
  Mvh
  /Benny

  1. Jag har också uppfattningen att Google värdesätter relevanta utlänkar, speciellt till sajter med hög trust (t.ex. Wikipedia) inom samma ämne. Denna strategi lämpar sig därför bäst när man samlar på sig inlänkar från alla möjliga sajter, för att undvika att länka ut till orelaterade sidor från huvudsajten.

   Jag vill inte avråda från att länka till sajter som kompletterar den egna webbplatsen. Länkar uppskattas som sagt av Google. Men det handlade som sagt om att slippa fylla huvudsajten med massor irrelevanta utlänkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *