Referrer-script ökar antalet inlänkar

Ett referrer-script som automatiskt länkar tillbaka till sajter som länkar till din tror jag kraftigt ökar chansen till länkbyten, och därmed inlänkar till din sajt. Anledningen är att det är enkelt för den som vill göra länkbyte med din sajt. Det krävs inget mailskickande och väntande innan länkbytet är igång, möjligtvis en kort tids väntan på eventuellt godkännande.

Självklart ökar ju även antalet utlänkar från din sajt, men det är ju hela grejen med länkbyten. Vill du göra bytet lite mer “lönsamt” för dig så kan du välja att bara visa länkar till de 20 sajter som skickar flest besökare. På så sätt kan du ha massor sajter som kämpar om att komma upp och bli synliga i listan men alltid bara ha 20 utlänkar.

Här på bloggen håller jag på att samal på mig en lista över sajter som erbjuder denna typ av script och vill gärna utöka listan. Kontakta därför gärna mig och tipsa om sajter som använder dessa. Jag har tidigare lagt ut mitt referer-script i ASP här på bloggen, och det får du använda och ändra som du vill. Här hittar du scriptet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *