R.I.P. Internet Explorer 6

RipIE6 är en kampanj som går ut på att en gång för alla bli av med användandet av Internet Explorer 6. Sajten verkar ha fått mycket stöd från webbutvecklare som helt  enkelt inte står ut med IE6-fixar längre. Jag är också en av dem som anslutit sig till denna skara. För ett bra tag sedan skrev jag om att man helt borde sluta anpassa sajter för denna fruktansvärda webbläsare. Jag delade också med mig av ett ASP-script som visar ett meddelande till de som besökare mina sajter med IE6.

En kommentar

  1. Att få IE6 att försvinna vore en dröm för de flesta utvecklarna. Jag har faktiskt börjat att på vissa sidor mer eller mindre strunta i IE6 och enbart fokuserat på de nyare.

    Dock handlar det lite om vad det är för hemsida. Är det t ex en sida ungdomar besöker på skolor eller liknande får man nog fortsätta se till att den funkar i samtliga webbläsare. Som i mitt fall att driva en flashspels hemsida med nästan enbart skolungdomar vore det nästan idiotiskt att om man inte såg till att den funkar i IE6 eftersom flera skolor inte förstår att de borde uppgradera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *