Placering av reklam

Jag tänkte dela med mig lite av mina tankar kring hur du bäst placerar ut reklam på din webbplats. Det viktigaste att tänka på är att inte lägga upp för mycket reklam. Gör du det riskerar du att förlora många återkommande besökare som störs av all reklam. Den kan också göra din webbplats onödigt slö vilket också kan få besökarna att svika.

Kolumnen på webbplatsen brukar vara ett populärt och beprövat ställe. Tänk bara på att lägga reklamen på ett sådant ställe att den inte stör navigeringen av din sajt om du har menyer i kolumnerna. Bäst tycker jag det är att låta menyer, och annat viktigt för navigationen, ligga överst. Då slipper besökarna scrolla och leta efter det. Lägg sedan reklamen under dessa i en eller båda kolumnerna om du har fler.

Det kan också vara ett bra alternativ att placera reklam horisontellt över sidan, antingen i överkant eller nederkant på sidan. Det är viktigt att du lägger reklamen där den syns bra men samtidigt inte stör besökarna för mycket.

Reklam bland innehållet och i texten är ytterligare ett alternativ. Här bör du tänka dig för extra noga så att innehållet på din webbplats inte blir svårläst för besökaren. Du kan länka vissa relevanta ord eller fraser i texten till reklam. Det stör vanligtvis inte besökarna när de läser innehållet på sidan. Du kan även placera en rektangulär banner som ligger insprängd i texten så att säga. Genom att placera reklamen nära innehållet på din sida ökar chanserna att dina besökare lägger märke till den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *