Ny resesajt lanserad

Igår lanserade jag en ny resesajt om staden Rothenburg i Tyskland. Ja, det blev ytterligare en resesajt om en tysk stad även denna gång. Jag började utveckla sajten och fylla den med lite information redan i måndags. Domänen registrerades så sent som i onsdags eftermiddag. Sajten har fått en riktigt snabb uppstart och jag hoppas (som alltid) att arbetet kommer fortskrida med samma entusiasm ett tag framöver.

Det är svårt att få tag i bra europeiska stadsdomäner nu för tiden. De flesta ligger i säkert förvar hos domäninvesterare och -entreprenörer sedan lång tid tillbaka. Jag har dock några fler europeiska stadsdomäner med i planerna framöver. Men att lyckas komma över domäner som Berlin.se eller Paris.se för enbart registreringsavgiften är bara att glömma. Vill man få in dessa ord i domännamnet tvingas man nödlösa situationen genom att registrera sammansatta ord där dessa populära och välkända stadsnamn förekommer. T.ex. som i mitt fall med Hamburgguiden.se.

Mitt tyska resesajtnätverk omfattar nu sju sajter, åtta om man räknar Bilsemester.net till dessa. Den ligger ju inte så långt ifrån rent inriktningsmässigt. Det är väl svårt att undgå att jag har ett särskilt intresse för detta land, Bundesrepublik Deutschland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *