Ny rekommendation på artikelkatalogen

Idag lade jag upp ett nytt stycke text på artikelkatalogen Infoz startsida där jag rekommenderar de som skriver artiklar att även länka till dem. Detta är inget krav utan bara en rekommendation för att stärka den aktuella artikeln, vilket i sin tur gör länken man fått lite starkare. Jag är också tydlig med att påpeka att man helst ska länka från än annan sajt än den som blir länkad i artikeln. Detta för att skapa ett trevägsbyte vilket värderas högre av Google.

Självklart kommer även jag att tjäna på denna rekommendation genom att Infoz får flera inlänkar. Som alltid är det ett givande och tagande inom SEO. Den enda gången man får gratislänkar är om man producerat något som andra uppskattar så mycket att de tycker det är värt att länka till. I detta fall tjänar ju båda parter på rekommendationen, en klassisk win-win så att säga.

Tanken till denna rekommendation fick jag av en person som heter Christian (du får höra av dig om du vill ha länk-cred och bli uthängd). Han skickade in två artiklar och frågade samtidigt vad min vinst med Infoz var. Jag kunde inte svara att jag tjänade massor på sajten, för det gör jag inte, utan hakade istället upp mig på det han sa om in/utlänkar från sajten. Den ration är inte fin. Så nu har jag alltså hittat en lösning som förhoppningsvis kommer gynna både mig och artikelförfattarna.

7 kommentarer

  1. Infoz.se börjar verkligen arta sig och det ser riktigt bra ut med kategorisidorna. Ser dock att copyright i footern är mellan 2008 – 2009. För min del så har halsoartiklar.se börjar arta sig väldigt bra och rankar idag 12 på termen ”hälsa” vilket spontant är väldigt kul även om det inte drar särskilt mycket besökare. Känner dock att jag dels borde uppdatera sajten något (mycket länkar på förstasidan) men även skapa nytt innehåll som har blivit lite lidande senaste månade pga andra projekt.

  2. Stefan: Just det du kör en hälsoartikelkatalog. Jag skulle kunna fixa några artiklar till den. Position 12 på det sökordet känns riktigt bra. Det är ju trots allt en artikelkatalog som det kan vara svårt att få spontanlänkar till. Fixade även footern nu, tack för tipset.

    Stefan Bergfeldt: Du är så välkommen på ett besök! :)

  3. Jag gillar infoz men ett problem är att artiklarna inte lika snabbt blir indexerade. De som kör artikelkataloger med WordPress tycker jag google snappar upp bättre och det är väl antagligen tack vare rss-flödet och att Wp pingar diverse sidor.

    Har fortfarande en artikel på Infoz som är uppladdad men inte blivit indexerad. Kan dock vara därför den inte går att hitta via menyn eller något annat heller. Jag har mejlat om det tidigare Kristoffer men inte fått något svar.

  4. Det stämmer nog att WP-kataloger drar fördel av RSS:en och att pinga Google. Jag försöker kompensera för det genom att länka de senast upplagda artiklarna från startsidan. En annan viktig faktor tror jag är längden på artikeln. De flesta av de inskickade artiklarna ligger dock gott och väl över gränsen för att Google ska tveka på att indexera dem. Jag ska också jobba med den interna länkningen mellan artiklarna.

  5. Håller med Olof: det känns som att artiklarna är svåra att få indexerade hos Google. Jag har ju skickat in två stycken hittills, och jag vill minnas att det tog en hel del arbete för att få dessa indexerade! Men men.

  6. Låt oss säga jag skriver en artikel med en länk till min primära sida i och skickar in den till Infoz. Kan jag länka till Infoz.se från en annan artikelkatalog genom en helt ny artikel fastän jag har redan en tidigare artikel där med länk till min primära sida? Kommer detta ge styrka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *