När motivationen och orken sviker

Just nu är jag inne i en svacka och det händer inte speciellt mycket på webbutvecklingsfronten. Jag vet inte vad det är, men så fort jag tänket ta tag i något ångrar jag mig för att det känns för jobbigt. Nu vet jag ju att det är en övergående fas, och det bästa sättet att komma igång igen är helt enkelt att tvinga sig att börja med en medelstor arbets-uppgift. Det kan t.ex. vara att bygga till en funktion på en existerande webbplats. Jag fungerar så i alla fall, att när jag väl kommit igång med något så kan jag sitta oavbrutet i timmar för att få arbetet färdigt.

Det kan ju tyckas onödigt att jag skiver detta eftersom jag redan vet problemet, och hur jag ska lösa det. Men tanken är att det kanske hjälper någon annan som tappat motivationen i toalettstolen. Hur som helst så handlar det oftast bara om att “ta sig i kragen” och komma igång med det man måste göra.

En av de jobbigaste uppgifterna jag har framför mig är att hålla koll på konkurrerande sajter till mina olika projekt. Både för att få inspiration och idéer, men även för att få till olika former av samarbeten. Samarbeten som ofta består av ett länkbyte, enkelt men effektivt. Jag satte ju tidigare i år upp ganska höga mål för min verksamhet på webben. Jag kan nu lägga till ytterligare ett delmål. Det är att skaffa många relevanta länkbyten till alla mina sajter, jag vill helt enkelt att de ska växa i jämn takt så att ingen halkar efter för mycket.

En kommentar

  1. Sätt upp korta, små delmål som är realistiska. Det kan handla om vad du vill åstakomma under dagen eller innan veckan är slut. Det brukar hjälpa mig när jag känner mig sittandes i en svacka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *