Länkrensning på Wasabi

Nu har jag äntligen tagit mig tid att se över så att mina länkpartnersWasabi har kar sina tillbakalänkar. Självklart hittade jag sajter som lagts ner, gjorts om eller helt enkelt godtyckligt rensat bort länkar. Håller man på med länkbyten så tar det minst lika lång tid att kontrollera de befintliga som att skaffa nya. På Wasabi tillhör en majoritet av länkarna byten av det gamla slaget, d.v.s. med återlänkar från samma sajt som jag länkar till. Fördelen med detta är att det är relativt enkelt att kontrollera så att länkarna finns kvar. Nackdelen är att dessa länkbyten inte är lika värdefulla ur SEO-synpunkt. Resultatet av granskningen blev en länksida som är 16 utlänkar fattigare.

Nu för tiden gör jag uteslutande trevägsbyten eller liknande. De “raka länkbytena” är ett minne blott. För att snabba upp kontrollen av länkbytena har jag samlat alla i ett Excel-dokument. Har man ingen koll på dem så är det praktiskt taget omöjligt att komma ihåg vilken länk gett i utbyte mot en annan.

3 kommentarer

  1. Jag kör själv ett Excel-dokument där jag listar domäner, antal inlänkar och utlänkar automatiskt, samt alla aktiva länkbyten med direktlänk till platsen där länken finns. Rekommenderas varmt eftersom det i längden är ohållbart att försöka komma ihåg alla byten. Eftersom jag även listar placering så blir det enkelt att se var jag behöver klättra och vilka domäner jag kan använda mig av för att hitta relevanta länkbyten.

  2. Att ha koll på länkbyten är viktigt men jag ännu inte hittat något bra system för detta. Har försökt lite med Excel men jag tycker bara det ser rörigt ut ifall man kör massa trevägsbyten och vidare. Ni skulle inte kunna visa med ett litet exempel hur ni kör? Går ju alltid att censurera domänerna till a.se etc etc.
    //Olof

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *