Jakten på inlänkar fortsätter

Nu tar jag på nytt tag i arbetet med att få fler relevanta inlänkar till mina olika projekt. Tanken är att jag ska få sajterna att klättra något eller några steg på Pageranken vid nästa TBPR-uppdatering. När det gäller Favoritrecept.com kommer jag de närmaste dagarna fortsätta kontakta matbloggare angående länkbyten.

När det kommer till Hamburgguiden.com har arbetet gått lite trögt. Jag har haft svårt att hitta relevanta webbplatser att göra länkbyten med. Men även här fortsätter arbetet.

Sajten Upptackafrika.se har jag inga förhoppningar om att få upp över PR1 från nuvarande PR0. Sajten är långt ifrån färdig och det är anledningen till att jag inte lagt så mycket energi på inlänkar. Det är bättre att få sajten klar först, och det är främst alla texter som ska skrivas.

Min näst äldsta sajt (efter Wasabi), Beatlesmusic.pl är också i behov av hjälp. Jag började optimera sajten utan att ha tillräcklig kunskap om sökmotoroptimering. Jag misstänker att sajten tagit mycket stryk av de många men fruktansvärt dåliga inlänkar jag skaffade. Det var till 90% inlänkar från utländska topplistor. Dessa inlänkar gjorde förmodligen att Google satte en form av spamstämpel på sajten. Titta bara på hur statistiken störtdök i mars 2008. Därefter följde en lång period med i snitt 0,5 besök/dag från Google. Först på senare tid har statistiken börjat se ljusare ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *