Jag blir tokig!

Det är så jävla jobbigt och tidsödande att trixa med CSS för att få allt att se snyggt ut i olika webbläsare. Värst är att Internet Explorer har en helt annan uppfattning om hur mått, speciellt på bredden, ska räknas ihop. I senare versioner av IE verkar det som att Microsoft dock har snappat upp och gjort så att browsern tolkar CSS enligt rådande W3C-standard.

I version 6 och tidigare av IE adderas inte padding på det överordnade elementet (t.ex. en div) medan det gör det i FireFox och Opera. Detta skapar stora problem eftersom en div som i FF blir 600px bred blir 590px bred om vi använder en padding på 5px i höger- och vänsterkant. Problemen med måtten gör också så att vissa sektioner på sidan trycks ut för långt till höger så att de inte får plats och istället lägger sig under de andra divarna.

Numera struntar jag i att anpassa mina webbplatser till tidigare versioner av Internet Explorer i hopp om att de snart inte används av någon. Skrämmande nog använder dock 20% av mina besökare version 6 eller äldre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *