Inlägg nr. 200 – Min syn på bloggandet

200 inlägg sedan maj 2008 betyder ett snitt på 0,77 inlägg/dag. Jag hade önskat att snittet orkat upp till ett inlägg om dagen men är ändå nöjd med uppdateringsfrekvensen här på bloggen. Jag måste medge att min syn på bloggar har förändrats med tiden. Jag har fortfarande samma inställning till innehållet på majoriteten av alla bloggar, mode och “idag har jag gjort det här” och sådant trams. Bloggen som plattform för publicering av text och bilder har jag dock börjat tycka om mer och mer, även om jag helst själv bygger mina webbplatser och adminsystem från grunden. Det ger bra träning och gör att man utvecklas inom webbutvecklingen.

Till sist tänkte jag tipsa om en intressant föreläsning med Fredrik Härén på kunskapens dag.

2 kommentarer

  1. Jag är imponerad! Ett snitt på 0,77 inlägg/dag är ju nästan sjukt mycket! Nu har jag inte läst alla dina inlägg men de jag har läst är intressanta. Det är ju annars lätt att bara “blaja” fram inlägg för inläggens skull…
    Jag är nöjd om jag får till ett inlägg i månaden. :)

  2. Tack! Kul att du gillar de inlägg du läst. Det du säger om att skriva inlägg bara för sakens skull håller jag med om. Många bloggare skriver inlägg bara för att öka på statistiken verkar det som. Sen finns det också många blogare som verkligen lägger ner tid på research m.m. Jag försöker alltid komma på något vettigt att skriva om, annars får det vara. Jag tror man tjänar på att skriva kvalitativa inlägg mer sällan, mot att fylla upp med skräpinlägg för att hålla bloggen uppdaterad.

    När jag tänker efter så är ju 0,77 inlägg/dag faktiskt mycket. Som det är nu känns det inte heller allt för jobbigt. Det skulle i så fall vara att komma på vad man ska skriva om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *