Hur blir man godkänd för Google AdSense?

Google AdSenseGoogle AdSense är ett mycket bra annonsprogram om du frågar mig. Jag skriver annonsprogram eftersom jag inte vill kalla det affiliateprogram då man inte kan få provision på sina förmedlade besökare. Jag håller precis på att hjälpa en vän till mig att skaffa AdSense och vi har stött på lite problem med hans ansökan. Personligen har jag aldrig haft problem med ansökan, jag har bara gjort en och den gick igenom direkt. Här kommer en liten guide för dig som vill bli godkänd på din ansökan till Google AdSense.

Minska risken för avslag på ansökan till AdSense

Det första du ska göra är att läsa igenom Googles riktlinjer för AdSense. Där finns mycket att lära sig som underlättar ansökningsprocessen. Dessa råd är till stor del hämtade därifrån. Adsense-riktlinjerna innefattar även Googles riktlinjer för webbansvariga.

 1. Ordentligt med innehåll på webbplatsen. Minst 20 sidor á 500 ord.
 2. Genomtänkt och ”stilig” design.
 3.  Tydlig navigation som inte kan uppfattas som annonser eller externa länkar.
 4. Felfria interna och externa länkar. Länka inte till 404-sidor.
 5. Webbplatsen ska fungera korrekt i alla webbläsare.
 6. Ta bort andra annonser, eller i varje fall de som är det minsta lika AdSense-annonser.
 7. Ha en kontaktsida med formulär eller e-postadress. Det ska tydligen vara extra bra om du anger adress och telefonnummer.
 8. Informera dina besökare om cookies.

Ansökningsprocessen är uppdelad i två steg. Vid det första steget görs en bedömning som bl.a. innefattar ovanstående punkter. När du kommer till det andra steget ombeds du placera ut annonsenheter. Därefter gör Google en bedömning av hur du placerat dessa.

 1. Placera inte annonser så att de kan uppfattas som en del av innehållet.
 2. Placera inte annonser så att de kan uppfattas som en del av den navigeringen.
 3. Välj en färgpalett för dina annonser som sticker ut ganska mycket från övriga webbplatsen. Om de smälter in för mycket finns en risk att Google tolkar det som ”del av innehåll” eller ”del av navigering”. D.v.s. ovanstående punkter.
 4. När annonserna är på plats misstänker jag att Google kollar hur mycket trafik det är på sajten. Är det för få så kan din andökan komma att avslås. Fler än 50 unika besökare per dag borde räcka. Det bör ge ca: 150 sidvisningar/annonsvisningar per dag.

Genom att följa dessa råd hoppas jag du minimerar risken att få avslag på din ansökan till Google AdSense. Får du avslag går det dock att göra en ny ansökan med samma webbplats. Se då till att följa riktlinjerna till punkt och pricka, skicka inte en ny ansökan utan att göra alla nödvändiga ändringar. Blir dina ansökan avslagen ger inte Google någon information om anledning, det får du lista ut själv.

Notera att detta gäller nyregistreringar. När du väl är inne i systemet sker ingen kontroll om du vill lägga upp AdSense-annonser på andra webbplatser. Tänk dock på att om du bryter mot riktlinjerna kan du bli utkastad. Så placera inte adSense på vilken skräpsajt som helst. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *