Hittadirekt.se

Idag upptäckte jag sökmotorn Svensksokmotor.se via en Adsense-annons här på bloggen. Det visade sig vara Hittadirekt.se som låg bakom denna domän och sajt. Hittadirekt.se kändes väldigt bekant, jag har nämligen följt en tråd på Webmaster Network om detta skojarföretag.

Hittadirekt.se ägs och drivs av Turistporten AB som enligt osäker uppgift är beläget i Boråstrakten. De erbjuder sökmotorpositionering på de större sökmotorerna. Deras båda sökmotorer Svensksokmotor.se och Hittadirekt.se verkar bara finnas där för att lura företagare att deras hemsida hamnar högt i sökresuktaten. I själva verket använder ju väldigt få personer dessa sökmotorer. T.ex. sökte jag på “wasabi” på Svensksokmotor.se och fick inga resultat. Är det en seriös sökmotor så ska den ju kravla och indexera alla möjliga sajter på nätet, i alla fall svenska sådana.

Företaget har gått under följande namn:
Multi Innovation Group AB (MIG)
Turistporten
Comitnet
– IT Sverige
Yrkesregistret
Yreg

Om ni blir kontaktade av något av dessa företag så vill jag höja ett varnande finger. Var noga med att läsa igenom eventuella avtal de vill sluta med dig. Men för att vara på den säkra sidan bör du nog undvika dem helt och hållet.

2 kommentarer

  1. Du glömde att just nu kör hittadirekt.se = IT Sverige som oxå finns på varningslistan. Deras adress på fakturan går till Securitas i Jönköping. Hittadirekt.se är från Jönköping.

    Rena bluff företaget som har 100 tals polisanmälningar på sig och det värsta av allt är att lokaltv kör dem som reklam. Fattar inte hur man kan tillåta det. Kollar man inte upp företagen man lanserar?

    Tummen upp är att Jönköpingsposten skriver många artiklar om dem.

    Hittadirekt borde stoppas omedelbart. Det är bedrägeri de håller på med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *