Hitta och optimera bra sökord

Jag upptäckte nyss att antalet besök från Google med sökfrasen ”roliga bilder” ökat dramatiskt fr.o.m november månad på Wasabi.nu. Orsaken till detta vet jag inte, har inget minne av att jag optimerat för den sökfrasen.

Detta ledde mig in på Googles Keyword Tool och kollade upp sökordet ”spel”. Det visade sig ha 246000 sökningar i november. Eftersom det sökordet är  relevant för Wasabi.nu sänkte jag ta upp kampen och försöka klättra på SERPen med det ordet.

EDIT:  Ändrade från 3350000 sökningar till det korrekta antalet som alltså är 246000, lite skillnad :)

EDIT: God jul (det var ju julafton)

2 kommentarer

  1. Enligt min statistik så fick den termen ”endast” 246.000 sökningar i november månad. Säker på att du använder den svenska versionen, plus att du har ställt in matchningstyp till exakt?

  2. Du har helt rätt där, jag hade inställt på svenska men matchningstypen var inställd på ”brett”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *