Hemsidor från 90-talet

I webbutvecklarkretsar är det ett återkommande nöje att skratta åt de sajter som fortfarande lever kvar på 90-talet. Dessa kännetecknas bl.a. av ett stort antal animerade gif-bilder och en design som bygger helt och hållet på tabeller. Det är också populärt att skapa 90-talsliknande sajter som länkbeten eftersom folk ofta har en stark vilja att länka till dessa. Därför kommer det säkert slinka med ett och annat länkbete i denna lista, men vad gör det när de är underhållande.

Arngren.net
Denna webbshop är hysteriskt rörig och de verkar vilja lyfta fram var enda produkt på förstasidan.
http://www.arngren.net

Yvette’s bridal formal
Denna osannolika skapelse är det verkligen svårt att få en uppfattning om vad den handlar om. personen som gjort denna hemsida har ingen koll på hur man kombinerar olika färger. Sajten är så ostrukturerad att man drabbas av huvudvärk efter någon minut.
http://yvettesbridalformal.com/index.htm

Peters Buss AB
Här har vi en klassisk sajt uppbyggd av tabeller. Förgkombinationerna är förskräckliga, men när det gäller navigeringen finns det inte mycket att klaga på. På kontaktsidan finns en animerad bild som visar hur ett brev flyger mellan två datorer.
http://petersbuss.se

Demokratiska Folkrepubliken Korea
Nordkoreas ansikte utåt är en ganska lättnavigerad skapelse. Tar man en titt en bit ner i koden på startsidan så hittar man extremt många </strong>. Hur tänkte de där? “A strong nation must have strong web page!”
http://www.korea-dpr.com

Panareko Data
Detta är bara vidrigt! En dataaffär som ser ut så här tappar man förtroendet för direkt. Kolla även in deras produktlista. På Reco hittar du lite omdömen om denna butik som fortfarande verkar exiistera.
http://home.swipnet.se/~w-45603/

The Homer Simpson Homepage
En klassisk hemsida från 90-talet som ligger på ett klassiskt Tripod-konto.  Hemsidan innehåller såväl animerade gif-bilder som en upprepande bakgrundsbild. Observera också att detta är en “Netscape Enhanced Version”.
http://homy.tripod.com

Högströms  Teknisk@
Här har vi ett företag som kan hjälpa privatpersoner och små företag på flera olika områden. T.ex. tekniska installationer, datasupport och utveckling av hemsidor. De borde verkligen fixa till sin sajt, undrar om de får några jobb som går ut på att utveckla webbplatser? Sidan uppdaterades senast  2009-11-29 kl. 10.40.
http://www.hogstromstekniska.se

Vebbhotellet
Vebbhotellet är enligt skaparen “en skämtsam drift med webbhotellbranschen”. Underhållande men inte på riktigt tyvärr.
http://vebbhotellet.se

3 kommentarer

  1. Jag hoppas ingen säger emot mig och jag påstår att hemsdorna idag håller högre klass. Var man solt om man hade en sån där sida eller skämdes man över den är ju frågan.. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *