Håller på med en länkpartnertjänst

Jag håller på och utvecklar en länkpartnertjänst där tanken är att man ska kunna registrera sin webbplats. Därefter placerar man en kodsnutt på sin hemsida och får automatiskt upp alla registrerade partners i sin kategori. Denna länklista ska sedan uppdateras automatiskt när nya medlemmar tillkommer. Användarn ska bara behöva lägga till koden på sin sida en enda gång.

Det svåra är att få användarnas kod att kommunicera med databasen när koden ligger på användarens server. Frågan är om det går att skapa en funktionsduglig lösning med enbart ASP eller om det krävs JavaScript itsället. Jag vill helst få det att funka med ASP eftersom mina JavaScript-kunskaper inte är så bra.

Det är viktigt att länkarna verkligen ligger på varje användares webbplats eftersom de ska ge samma SEO-effekt som om de lades in som vanlig HTML-kod. Google m.fl ska alltså uppfatta att länkarna ligger på användarens webbplats. Annars hade det enkelt gått att fixa med en iframe, men då ligger ju alla länkar tekniskt sett på min webbplats.

Jag har trixat lite med olika REMOTE-kommandon i ASP men har kört fast och vet inte riktigt var problemet ligger nu. Jag får helt enkelt testa vidare så får vi se hur det går med projektet. Adressen till prototypsidan är lankvanner.wasabi.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *