Google AdSense är bäst!

Jag skulle vilja slå ett (hårt) slag för AdSense och förklara varför jag tycker det är så bra. Det handlar om att väga in flera faktorer och en väger väldigt mycket. Vilken det är kommer vi till snart.

Google AdSense använder sig av textlänkar med sammanfattande text, banners, sökfält och länkenheter med enbart länktext. Här har du möjlighet att välja den typ av annonser som lämpar sig bäst för din webbplats. Annonserna anpassas dessutom till innehållet på din webbplats för att vara så ”relevant” som möjligt för dina besökare. Skriver du t.ex om hundar så kommer du märka att det i så stor utsträckning som mojligt visas annonser på ämnet hundar. Detta för att Google antar att dina besökare är intresserade av just hundar.

Andra affiliateprogam låter dig helt ensam välja vilka annonser du vill visa, vilket kan vara bra om du är orolig för att någon olämplig annons dyker upp på din sida. Men detta medför också att du måste engagera dig mer vilket kan kosta mycket tid.

Nu till den största anledningen att välja Google AdSense. SKATTEN. Med Google AdSense måste du lämna intyg till skatteverket i USA att du inte är ett företag/person med aktiviteter i USA, gör du detta slipper du Amerikansk skatt. Utbetalningar sker från Google på Irland vilket betyder att du får dina pengar från ett land inom EU, och då behöver du inte skatta för inkomsten i Sverige (jag är inte tvärsäker).

Jag har använt mig av Double och vid första utbetalningen blev jag riktigt besviken. Av de 1000 intjänade kronorna nådde lite över 500 kr mitt bankkonto. Resten åts upp av moms och arbetsgivaravgifter. Har du ett företag så är det lite annorlunda, du slipper då arbetsgivaravgiften och kan ”fiffla” med momsen.

Google AdSense – Skatteinformation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *