Funka.info tar betalt för betalning

Ingen har väl missat Funka.info‘s TV-reklam. De erbjuder en försäkring mot datorkrångel för 49 kr*/månad. Har  du problem med datorn, internetuppkoppling m.m. så får du hjälp via telefon, fjärrstyrning eller hembesök.

Jag förvånas över att internetbaserade företag ofta tar ut alla möjliga avgifter som inte skulle komma på fråga i vanliga butiker. Det jag tycker är märkligt på Funka.info är att de marknadsför tjänsten klart och tydligt med priset 49 kr/månad. Sen ser man såklart den varnande * efter priset, och kan i liten diskret grå text mot vit bakgrund läsa att “det tillkommer 5 kr per betalning för hantering”. Detta är alltså en kostnad som uppkommer vid varje inbetalning/förlänging av försäkringen. Man kan dessutom inte komma undan denna avgift genom att välja en annan betalningsmetod. Är det inte då självklart att denna kostnad ska vara inbakad i priset som marknadsförs så tydligt?

Det skulle vara intressant att se detta hos min lokala ICA-handlare. De skulle kunna skriva att det tillkommer 0,5 kr per vara för hantering av kassörska, avgift för uppställning på butikshylla 0,8 kr per vara o.s.v.

Självklart gör de inte detta, dessa kostnader är inbakade i det pris konsumenten ser på prislapparna. Frågan är varför det är så svårt på nätet? Är priskonkurrensen så jävla hård att de måste hymla med (i detta fall) 5 kr?

2 kommentarer

  1. Inga kortköp under 100 kr och liknande förekommer ju på många ställen.

    Men håller med, det är korkat. Ryan Air är mästare på det.

    Din rss feed är stympad. Otroligt tråkigt att inte kunna läsa inläggen i rss läsaren utan att man skall tvingas in på siten

  2. Det är sant att många småbutiker tar avgift eller har minimibelopp för kortköp. Men då finns ju ändå ett sätt att slippa denna avgift, att använda kontanter. Även om jag också starkt ogillar kortköpsavgifter.

    I fallet med Funka så finns det inget sätt att komma undan avgiften på 5 kr. Därför är det väldigt konstigt att de inte bakat in den i priset.

    Ang. RSS:en så vill jag ha in folk på sajten, annars missar de reklamen. Det kanske går att lösa med Adsense for RSS iofs. Dessutom har jag haft problem med en sajt som återpublicerat mina texter genom RSS:en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *