Företagare, se upp!

Om du driver ett företag och funderar på att göra din webbplats mer sökmotoroptimerad bör se upp med vilken webbyrå du anlitar. Det finns många historier om webbyråer som kört företagswebbplatser i botten med sina uppfinningsrika sökmotoroptimeringsmetoder.

Den farligaste metoden, enligt mig, några använder sig av är s.k. länkfarmar. En länkfarm är en dold sida som webbyrån lägger upp på en kunds domän. Denna sida innehåller länkar till andra kunder hos webbyrån, och genom detta försöker de höja sina kunders pagerank. Google tycker inte alls om dessa länkbyten eftersom deras enda syfte är att försöka lura sökmotorerna att de länkade webbplatserna är populära.

Har du otur väljer Google att straffa din webbplats och alla de andra som ingår i detta länknät som går kors och tvärs mellan webbyråns kunder. Det kan också skada ditt företags rykte om en webbplats med olämpligt innehåll länkar till din domän. Om du t.ex driver en webbutik som säljer barnkläder och det visar sig att en sexshop länkar till dig så kan ditt rykte ta stryk.

Det är enkelt att se vilka webbplatser som länkar till en webbplats/domän. Skriv bara link:www.dindomän.se i sökrutan på Google.se. Läs vad som hände det börsnoterade företaget HomeMaid, http://www.lindqvist.com/b/google-varnar-for-homemaid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *